Trafic de trei ori mai intens pe podul Calafat-Vidin

Data publicării:
vama

Peste 7.000 de mașini trec în fiecare săptămână pe podul Calafat-Vidin. Pentru românii care locuiesc în sudul şi vestul ţării şi vor să călătorească spre Grecia este cel mai scurt drum.

„Este un pic de aglomerație astăzi. Asta e. Plecăm în vacanță, nu avem nicio grabă”, a spus un șofer din Craiova.

Am venit în vacanță, în concediu. Mai scurt drumul pe Podul Calafat-Vidin. E mult mai repede decât cu bacul”, a spus un șofer venit în vacanță în România.

Ca să facă faţă traficului, Poliţia de frontieră a suplimentat personalul.

„Pe parcursul unei zile se înregistrează aproximativ 600 de mijloace de transport, valorile fiind mai mari pe perioada de weekend, când se înregistrează aproximativ 1.500 de masini și 3.500 de persoane zilnic. Valorile find de trei ori mai mari”, a declarat Romică Ivănoiu, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Dolj.

„Este întradevăr agitație foarte mare în vamă. Tiruri multe, mașini mici cu oameni care pleacă în excursii”, a adăugat Dorel Mitulețu, viceprimarul municipiului Calafat.

De la inaugurarea podului, în vara trecută, punctul de trece a frontierei Calafat-Vidin a fost tranzitat de aproximativ 550.000 de maşini și peste 1 milion de persoane. Taxa de traversare a podului Calafat-Vidin este de 6 euro pentru autoturisme şi 37 euro pentru camioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri