T. Băsescu: CEC e îndreptățită să rezilieze contractul de credit pentru terenul de la Nana

Data publicării:
ioana basescu traian basescu fb - crop

Făcând public contractul, fiica sa a încălcat legea confidențialității bancare, a spus Traian Băsescu în cadrul unui interviu pentru Adevărul.

Am pus CEC într-o situație dificilă și are dreptul acum să rezilieze acest contract. Știu că am încălcat legea bancară, dar era imposibil ca acest contract să nu fie făcut public”, a spus președintele.

Contractul de creditare este legal, a precizat el.  

Președintele CEC, Radu Gheţea, a fost audiat la comisia de Buget-Finanțe a Senatului în legătură cu acest credit, dar a invocat inițial secretul bancar şi a refuzat să divulge date despre creditele acordate de CEC Bank. Pentru a putea afla mai multe informaţii, aleşii din comisie au semnat un angajament de confidenţialitate.

„Eu mă uit în legea bancară, la articolul care vorbește despre confidențialitatea unui act privind creditarea, și nu văd că banca ar fi apărată. Dacă prin această confidențialitate nu este apărată banca înseamnă că banca nu are niciun motiv să rezilieze contractul. Cel care are drept personal a făcut public contractul, din punctul meu de vedere nu poate să-i fie imputat nimic”, a declarat la Digi24 Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Realizatorul emisiunii Business Club de la Digi24, Stelian Muscalu, a explicat că există o lege a confidențialității bancare, dar că CEC ar putea rezilia contractul încheiat cu Ioana Băsescu doar dacă în acel contract există o clauză în care se spune că documentul poate fi reziliat în momentul în care acesta este dat publicității. Acest lucru este însă greu de crezut, a precizat Stelian Muscalu.

Urmăriți explcațiile realizatorului Business Club în materialul video de mai jos:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri