Traian Băsescu: Victor Ponta să o revoce pe Ştefania Duminică pentru plagiat, ştiu că îi vine greu

Data publicării:
presedinte tribuna

Şeful statului a spus că a confruntat cele două lucrări, cea a Ștefaniei Dumnică şi a colegei care terminase cu patru ani în urmă aceleaşi cursuri pentru masterat, şi nu există niciun dubiu.

„Chiar dacă nu sunt specialist, este bine să o revoce. Ştiu că luiVictor Ponta îi este foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, pentru că nu s-a autorevocat pe el, pentru plagiat, dar doamna Duminică nu mai are niciun fel de autoritate morală în calitate de hoţ”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a mai spus: „Ştefania Duminică a furat, ca şi premierul. "Furt intelectual se numeşte şi este bine să plece din funcţii de demnitate publică”.

PNL nu s-a pronunţat, deocamdată, în legătură cu retragerea din Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a secretarului de stat Ştefania Duminică, suspectată că şi-ar fi copiat întreaga lucrare de disertaţie pentru master, potrivit unor surse oficiale.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situaţii în mass-media.

„Comisia a declanşat analiza cazului conform regulamentelor în vigoare, respectiv Regulamentul de funcţionare a Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, Codul de Etică şi Carta Universităţii din Bucureşti”, arată un comunicat al instituţiei, citați de Mediafax.

Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti au anunţat, în 5 februarie, că au fost demarate procedurile interne de analiză a lucrării de masterat a Ştefaniei Duminică, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri