Traian Băsescu cere să fie audiat în dosarul Alinei Bica

Data publicării:
basescu-1

Traian Băsescu: „Faptul că mi se refuză dreptul de a fi martor în procesul doamnei Bica este o mare greşeală. Va fi un moment când voi începe să vorbesc public. Statul ăsta nu se poate transforma în stat mafiot, care arestează pe cine nu îi convine”.

În aceeaşi emisiune, Alina Bica a spus că anchetele ce o vizează au luat naştere în urma unor conflicte de natură profesională, pe care le-a avut cu procurorul-şef al DNA.

„V-a vânat doamna Kovesi?

Alina Bica : Văzând retrospectiv acum, da, cred că da, da!”

Traian Băsescu: „Am vrut să construiesc un stat de drept, nu unul în care doi indivizi, Kovesi şi Coldea, să spună cine să fie arestat că nu le-a cântat în strună”.

Alina Bica a mai susţinut că, în mai multe rânduri, a vrut să demisioneze de la conducerea DIICOT: „Mi-am prezentat demisia în vara anului 2013 unui înalt funcţionar din ţara aceasta. Mi s-a explicat că s-a ajuns foarte greu la această formulă de stabilitate, că se cunoaşte că nu fac lucruri şi sunt o persoană cu o probitate morală dincolo de orice dubiu şi să fiu matură şi să îmi asum funcţia şi să îmi văd în continuare de treabă.”

Traian Băsescu: „La mine a venit şi mi-a spus, domnule preşedinte, vreau să îmi prezint demisia.

Un serviciu de informaţii printr-un prim adjunct şi un procuror şef al unei structuri a parchetului general îşi puseseră ţintă din şeful parchetului anti-mafia pentru simplul motiv că nu executa ordinele venite de la prim-adjunctul SRI, de la generalul Coldea”.

Alina Bica este trimisă în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Primul e legat de activitatea de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, privind o despăgubire acordată în 2011 de ANRP. Beneficiarul a fost un om de afaceri în spatele căruia, spun procurorii, era Dorin Cocoş, pe atunci căsătorit cu Elena Udrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri