Trei pacienți grav răniți în explozia de la Chișinău au fost aduși la București cu o aeronavă militară

Data publicării:
transport raniti cu avion militar c27j spartan foto fortele aeriene romane roaf


ACTUALIZARE. Trei răniţi în expozia care a avut loc ieri într-o cantină din Chişinău, au fost aduşi în București, unde vor fi trataţi la Spitalul de Arsuri. O aeronavă militară românească a aterizat Bucureşti, la Baza militară 90.

Este vorba despre pacienții care au suferit cele mai grave răni, În total, 13 oameni au fost răniţi în urma exploziei unei butelii.


„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, astăzi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni - Chișinău - Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienţi care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova.

Aeronava militară a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 11.00. 

Echipamentele medicale specifice şi asistenţa pacienţilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari. 

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Echipajul aeronavei este format din locotenent-comandor Florin Ianculescu – pilot, căpitan Claudia Voicu – copilot, maistru militar Ovidiu Lupu – loadmaster, locotenent-colonel Dragoş Tudose – medic şi plutonier Gabriel Mardale – paramedic. 

Jurnaliştii care doresc să asiste la transferul pacienţilor în ambulanţele SMURD vor fi aşteptaţi la sediul Bazei 90 Transport Aerian din Otopeni, strada Zborului nr.1, între orele 13.30-13.45”, se arată într-un comunicat MApN.

O explozie produsă sâmbătă după-amiază într-o cafenea din centrul Chișinăului a făcut 17 răniți, scrie jurnal.md, care adaugă că administratorii localului au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore.

FOTO VIDEO Incendiu într-o cafenea din Chişinău. 17 persoane au fost rănite

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la prânz într-o cafenea din Chişinău, după explozia unei butelii de gaz. 17 persoane au fost rănite şi au fost internate.

„Pompierii au evacuat din interior patru persoane, ulterior evacuând încă 13 oameni. Cele 17 persoane care au suferit arsuri au fost internate”, se arată într-un comunicat al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

Din primele informații, incendiul ar fi fost declanșat de o explozie a unei butelii de gaz, aflate în interiorul cafenelei „La Soacra”. Administratorii localului, soț și soție, sunt cercetați în calitate de suspecți, scrie presa din Republica Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri