Tururi gratuite pentru turiști în centrul istoric al Constanței

Data publicării:
cazino-1mai-campanie

Pasiunea pentru istorie nu are obligatoriu nevoie de bani. Un exemplu în acest sens ni-l oferă o tânără din Constanţa. Deşi are un loc de muncă ce-i ocupă mare parte din timp, Diana Slav îşi face vreme să le ofere turiştilor tururi gratuite prin zona istorică a oraşului.

Diana Slav: Eu sunt Diana şi aici începem proiectul... programul Free Tour Constanţa.

Interesată de istoria clădirilor pe lângă care trecea zi de zi, Diana Slav a început să caute răspunsuri. A aflat cu răbdare poveştile fiecărui loc din centrul istoric al Constanţei. Iar acum le împărtăşeşte turiştilor. În fiecare zi, de la 17:30, organizează tururi gratuite în care dezvăluie în detaliu partea mai puţin ştiută a Tomisului.

Diana Slav: Am ajuns la poarta de intrare a Cetăţii Tomis, asta era de fapt, fiindcă, în general, încercau să aibă o graniţă naturală cu marea şi să fie linie dreaptă cu Histria.

Am ajuns la Farul Genovez, spuneam la începutul turului că undeva în secolele XI-XIV a fost o perioadă înfloritoare a Constanţei fiindcă negustorii genovezi şi veneţieni opreau aici cu vapoarele în drumul lor spre Istanbul.

Prima dată, Diana a fost ghid pentru trei studente venite din Polonia, iar acum a ajuns să conducă şi grupuri de 20 de persoane.

Sincer nu am avut niciodată un ghid care să stea să ne explice două ore sau cât durează turul”, spune un turist.

La jumătatea călătoriei prin istorie, turul devine personal pentru Diana, datorită unei coincidenţe de nume, iar participanţii au ocazia să afle câte ceva şi despre cea care le este ghid.

Diana Slav: Personajul principal al casei se numea Diana Slavo, numele meu este Diana Slav, pe lângă asta a locuit în Constanţa, Mangalia şi Balcic, eu sunt din Mangalia de fapt şi stau de 10 ani în Constanţa. Şi al treilea... a treia coincidenţă ar fi că a făcut Facultatea de Drept la fel ca şi mine.

Exact ca un ghid profesionist, tânăra ştie să capteze atenţia turiştilor cu legende despre locurile vizitate.

Diana Slav: Această clădire se spune că este bântuită de o fantomă, o fată tânără, fără familie s-a cazat la acest hotel, a murit, a fost înmormântată de personalul hotelului!

De doi ani Diana oferă turiştilor tururi gratuite în Constanţa.

Diana Slav: Şi eu am învăţat de la ei pentru că de multe ori, multe detalii de arhitectură eu de la turişti le-am învăţat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri