Ucraina sapă tranşee la graniţa cu Republica Moldova

Data publicării:
transee

Tranșeele se vor întinde pe o distanță de 450 km, adică exact porţiunea de frontieră aflată sub controlul separatiştilor transnistreni. Vor fi late de de 3,5 metri și adânci de de aproximativ trei metri. Primii cinci kilometri sunt gata, iar oficialii ucraineni speră ca în fiecare săptămână lucrările să avanseze cu 2,5 kilometri.

„Scopul principal al unor astfel de construcţii la graniţă este scăderea numărului de treceri ilegale ale frontierei. De a face trecerea ilegală a graniţei mai dificilă”, spune locotenent-colonelul Volodimir Kaşanovetski.

Oficialii ucraineni s-au plâns în repetate rânduri că Rusia se foloseşte de această porţiune de graniţă, aflată sub controlul Transnistriei, ca să le trimită militanţilor proruşi care acţionează în estul ţării echipamente militare, cum ar fi tancuri sau sisteme de rachetă precum cel folosit la doborârea aeronavei Malaysia Airlines.

În Transnistria, Federaţia Rusă are staționați de mai bine de 20 de ani peste 1.000 de militari din aşa-zisele trupe de menţinere a păcii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri