În Capitala Moldovei se fac ultimele pregătiri pentru manifestările de mâine, dedicate Unirii Principatelor Române, la care vor participa preşedintele şi premierul. După ce ieri au spălat statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu apă caldă, astăzi aproape 200 de angajaţi ai Primăriei Iaşi au măturat spaţiul din Piaţa Unirii şi au curăţat mozaicul cu mopurile. De asemenea, au împodobit brazii cu tricolor. Ornamentele au fost prinse bine de suporturile metalice, pentru a nu fi furate de spectatori.

Embed:

 

În timp ce câţiva angajaţi ai primăriei spălau de zor cu mopul mozaicul din Piaţa Unirii, alţii încălzeau strada pentru a reface marcajul din piaţă.

„Am început în cursul zilei de astăzi cu trei echipe, care s-au ocupat de montarea corturilor, gardurilor, verificarea semnalizării în zonă”, a spus Laurențiu Ivan, directorul Direcției de Spații Publice Municipale Iași.

Nu numai angajaţii primăriei au venit în Piaţa Unirii pentru ultimele pregătiri, ci şi militarii.

„Ne-am întors în Piața Unirii pentru a stabili ultimele detalii în vederea desfășurării în condiții normale a ceremoniei militare”, a spus locotenent colonel Daniel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Brăgăzii 15 Mecanizate Podul Înalt Iași.

Trecătorii au privit de pe margine pregătirile.

Pentru sărbătorirea a 157 de ani de la Mica Unire, Primăria Iaşi a alocat 100.000 de lei. 20.000 de lei vor costa cele 5.000 de plăcinte care vor fi împărţite participanţilor la sărbătoare.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!