Un bărbat care şi-a rupt maşina într-un crater, despăgubit în instanţă

Data publicării:
despagubiri sofer captura

„Aici mi s-a distrus anvelopa şi janta, telescopul, braţul inferior şi bieleta de direcţie.”

Accidentul s-a produs în 2013, într-o seară ploioasă. Dorel Sălcudean a observat târziu groapa plină de apă şi n-a mai putut să o evite, pentru că pe contrasens venea un camion. Craterul - cu o lungime de peste un metru - avea o adâncime de aproximativ 20 de centimetri.

Dorel Sălcudean, despăgubit: „Puteam să sar cu maşina într-un şanţ, puteam să mai sar ştiu eu pe unde să mai lovesc şi alte maşini, să mai fie şi victime.”

Şoferul a făcut fotografii, care au devenit mai apoi probe în dosar, şi a obţinut o evaluarea a pagubelor, într-un service autorizat. După trei ani de procese, justiţia a stabilit că Primăria Turda, administratorul drumului unde s-a produs accidentul, trebuie să îi plătească 2.000 de euro despăguburi, plus cheltuielile de judecată. Povestea nu se încheie însă aici.

Călin Iuga, avocat: „Refuză în continuare să plătească despăgubirile şi pregătim dosarul de executare silită în acest moment.”

Reprezentanţii municipalităţii spun că fac tot posibilul să achite daunele cât mai rapid, dar precizează că suma reprezintă salariile pe o lună ale funcţionarilor de la Taxe şi Impozite.

Ioana Bujor, manager public Primăria Turda: „Ţine foarte mult de partea economică, de disponibilul în cont, eu asta nu pot să vă garantez că există sau nu şi suma asta cât de repede.”

În plus, primăria a asfaltat groapa abia la un an de la accident. Avocaţii îi sfătuiesc pe şoferii care îşi distrug maşinile din cauza gropilor din asfalt să anunţe incidentul la 112, să facă fotografii la faţa locului şi să obţină un document care să ateste pagubele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri