Un drum modernizat din Suceava, prea îngust și cu șanțuri prea adânci

Data publicării:
drum

Lucrările la drumul comunal care traversează localitatea Fîntînele din judeţul Suceava au început în vara anului trecut, la patru ani după ce fusese distrus de o viitură puternică. Primăria a obținut pentru cei şapte kilometri de şosea un milion și jumătate de euro, bani europeni. Lucrările ar trebui să fie gata în această toamnă. Localnicii, care sperau într-o şosea modernă, sunt revoltaţi de rezultate.

- A turnat pe umed, pe noroi, pe glod, cum vrei să faci treaba dacă nu... Aşa e treaba făcută?! Treabă de mântuială.

- Uitaţi cum se duce jos!

Oamenii se plâng că şoseaua prea îngustă şi şanţurile uriaşe de pe margine le pun viaţa în pericol.

- Aici dacă se întâlnesc două maşini nu au pe unde trece, sau două căruţe încărcate.

Petru Nemţoi, consilier local: Kilometrul 644. În planșă este pod, în realitate nu este pod. În caz de inundații, apa să urmeze cursul către pârău.

Firma care a făcut lucrarea reclamată a încasat deja peste două milioane de lei. Conducerea Primăriei se teme acum că ar putea fi obligată să dea banii înapoi.

Gheorghe Cornea, primarul comunei Fîntînele: A fost un control de la disciplina în construcţii. Au făcut o notă de control, au trimis-o mai departe. Aşteptăm să vedem dacă într-adevăr se crapă, nu se crapă.

De cealaltă parte, constructorul, mai cunoscut până de curând pentru afacerile în domeniul panificaţiei, susţine că lucrările sunt de bună calitate. Drumul de la Fîntînele e, pe de altă parte, prima construcţie mai mare de care se ocupă.

Gheorghe Leonti, patronul firmei de construcţii: Eu cred că acolo a ieşit o lucrare foarte bună! Sigur se găseşte o soluție şi se poate rezolva, că nu-i târziu!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri