Un fost șef al serviciului secret al Armatei, numit director general la Romarm

Data publicării:
romarm

 

Decizia a fost luată cu puţin timp înaintea unor decizii strategice privind înzestrarea Armatei Române, în special cu noul transportor blindat pentru trupele terestre.

Floarea Şerban fusese numită la conducerea Romarm în februarie 2015. 

„Floarea Şerban nu mai este director general al Romarm din 21 iunie 2016”, a precizat, pentru News.ro, un reprezentant al Ministerului Economiei, care controlează Romarm. 

Noul director general a ocupat anterior funcţia de director general adjunct al Romarm. 

Constantin Croitoru, un general de aviaţie în rezervă, a fost şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) între ianuarie 2006 şi martie 2007. Croitoru a ocupat ulterior funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, în perioada martie 2007 - ianuarie 2009. 

Surse avizate în domeniu au declarat, pentru News.ro, că în următoarea lună va fi luată decizia finală în legătură cu noul transportor blindat al Armatei care va înlocui actualele TAB-uri, construite după un model sovietic.

Sursele au precizat că noul transportor al Armatei va fi asamblat în România, fiind vorba de un parteneriat cu un mare producător străin, "dintr-o ţară aliată, membră NATO, cu care România are relaţii foarte bune pe linie militară".  

Mai multe grupuri străine sunt interesate să obţină contractul pentru noul transportor blindat al Armatei Române, între care Patria (Finlanda), Iveco (Italia), Mowag (Elveţia) sau General Dynamics (SUA).

Romarm a realizat anul trecut un profit net de 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), de peste 13 ori mai mare faţă de rezultatul din 2014, pe fondul majorării afacerilor cu 7%, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe.

Cifra de afaceri a producătorului de armament şi tehnică militară s-a ridicat anul trecut la 111,5 milioane lei, în creştere cu 7% faţă de nivelul atins în anul precedent, de 104,3 milioane lei.

Compania Romarm SA este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, şi are în componenţă 16 filiale care produc sau comercializează armament, muniţie şi material de război.

Creşterea afacerilor şi a profitului au fost înregistrate în condiţiile unor comenzi mai mari. În octombrie 2015, Ministerul Economiei a anunţat că fabricile româneşti de armament au primit în 2015 comenzi în valoare de circa 215 milioane dolari, care asigură producţia până în 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri