Până și sfinţii au ajuns de vânzare. Se întâmplă la Vaslui, unde stareţul unei mănăstiri a scos la vânzare sfinţi pictaţi, la 1.000 de lei bucata. Preotul și-a motivat gestul prin faptul că nu are bani pentru a termina pictura interioară a bisericii, aşa că aplează la enoriaşi. Cei care dau bani vor fi trecuţi într-o condică şi pomeniţi la slujbe.

Embed:

Până acum, doar jumătate din biserică a fost pictată. Stareţul spune că mai are nevoie de aproape 300.000 de lei pentru a termina pictura murală. Aşa că a găsit o metodă inedită de face rost de bani: a scos la vânzare sfinţii. Preţul: 1.000 de lei

Stareţul a trimis memorii nu doar oamenilor din zonă, ci şi organizaţiilor guvernamentale şi firmelor.

„Să plătească, să contribuie cu plata unui sfânt. Dacă fiecare primărie nu poate am dat și o sugestie acolo că se pot asocia salariații unei primării”, a spus parohul mănăstirii, Ștefan Gușă.

Primarul comunei Miclești, pe raza căreia se află mănăstirea, vrea să dea 5.000 de lei.

„Echivalentul a cinci sfinți, sperăm să reușim să facem suma aceasta”, a declarat primarul comunei Miclești, Doru Ineluș Agafiței.

Nu pot să las eu acum un sat întreg fără trotuare că vrea părintele stareț Gușă. Ceea ce spune el e o aberație”, a fost de părere primarul comunei Codăești, Mihai Rebegea.

Dacă strânge banii, starețul spune că lăcașul de cult va putea fi sfințit până la sfârșitul anului.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!