Tânărul electrocutat în Eforie Nord ar fi atins o parte a platformei cu mașinuțe pe unde circula curent electric

Data publicării:
VFS 74414ad88b04790db67299a40e251dcd

ACTUALIZARE 19.00.  Proprietarii maşinuţelor electrice le-au spus anchetatorilor că tînărul a fost de vină. Ar fi intrat pe pistă descult şi din această cauză s-ar fi electrocutat. Îi contrazic însă administratorii altor instalaţii asemănătoare.

 „Şi cu apa pe pistă putem să lucrăm, de 20 de centimetri. Vă fac o demonstrație, dacă vreți. Orice electrician poate ști că la 48 de volți nu se moare”, spune Babiș Valentin, administratorul unei platforme cu maşinuţe electrice.

Ancheta se anunţă însă de durată. Administratorul firmei care administrează maşinile electrice nu a vrut să spună dacă instalaţia avea reviziile făcute.

„Avem un nr de 27 de echipamente care nu şi-au mai efectuat verificările tehnice necesare din 2010, 2011, 2012. Sunt instalaţii suprascadente complet neautorizate despre care nu mai avem nicio informaţie”, susține Mihai Clocean directorul Companiei naționale pentru controlul cazanelor, instalatiilor de ridicat și recipientelor sub presiune.  

ACTUALIZARE 16.24. Apar primele informaţii despre tragedia produsă la Eforie Nord, în care un adolescent de 17 ani a murit electrocutat într-un parc de distracții. Surse din cadrul inspectoratului teritorial de muncă spun că băiatul ar fi atins o parte a platformei cu mașinuțe electrice, pe unde circula curent electric.

Actualizare 10:10: A început o anchetă în parcul de distracţii din Eforie Nord. Poliţiştii încearcă acum să afle cine răspunde pentru această tragedie. Între timp, platforma de maşinuţe, unde a fost electrocutat tânărul a fost închisă.

O primă ipoteză este că un fir s-a desprins și a atins pista pe care a urcat tânărul.


Primii care i-au sărit în ajutor tânărului au fost salvamarii de pe plajă, care i-au făcut manevre de resuscitare până la venirea ambulanţei. O misiune dificilă, pentru că sute de oameni s-au adunat să vadă ce se întâmplase.

„A vrut să se urce, era desculţ şi cu pantalonii umezi şi s-a curentat! S-a întors de pe o parte pe alta şi a înţepenit”, a povestit prietena adolescentului.

Un alt prieten al tânărului accidentat a încercat să-l ajute, dar a fost la rândul lui curentat. „A zis numai atâta: Au!! S-a întors şi a rămas aşa... Am pus mâna pe el şi atunci am simţit şi eu un şoc şi m-a aruncat de la maşină până aici”, a declarat acesta prietenul victimei.

Medicii au încercat mai bine de două ore să îi salveze viaţa adolescentului. Aceştia au încercat să-l resusciteze timp de o oră şi jumătate, după care l-au transportat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Aici medicii nu au mai avut ce să facă şi la scurt timp a fost declarat decesul.

Incidentul nu este singular

Angajaţii parcului de distracţii au scăpat cu greu de furia oamenilor, pentru apărarea lor fiind trimise trupe speciale ale poliţiei.

Asemenea incidente au mai fost înregistrate în acelaşi parc de distracţie aflat în zona Belona din Eforie Nord. Mai mulţi turişti s-au curentat, după ce au urcat pe platformă desculţi. În zonă nu există vreun anunţ care să avertizeze asupra pericolului.

Poliţiştii au deschis o anchetă. Administratorul societăţii riscă să fie cercetat pentru ucidere din culpă, dacă investigatorii vor stabili că vina aparţine societăţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri