Un autocar a fost luat pe sus, în mers, de viitură, pe un drum judeţean din Constanţa şi aruncat în şanţul de pe marginea drumului. Cei 14 pasageri au reuşit să iasă teferi, dar în stare de şoc din maşina pe jumătate înghiţită de ape.

Embed:

Trei ore s-au chinuit autorităţile să scoată din rigola adâncă de peste un metru autocarul ajuns cu botul în şanţ într-o clipită.

Autocarul cu 14 navetişti a fost luat de viitură din mers, pe şoseaua dintre Istria şi Săcele. Şoferul spune că nu a putut să facă nimic.

Speriaţi de apa care ajungea la nivelul geamurilor, navetiştii n-au mai aşteptat ajutoare: au ieşit singuri din autocar.

Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea: „Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, acestea fiind transportate în siguranţă de către autorităţile locale la locuinţele lor”.

Autorităţile locale recunosc: zona se inundă la fiecare ploaie torenţială.

Ioan Herdean, primarul localităţii Istria: „Sunt scurgeri de pe toţi versanţii şi se deversează în ghiol. E o zonă mai joasă, trebuie puţin înălţat. Cei de la drumuri, consiliul judeţean, drumurile judeţene, este al lor, trebuie lărgit, casetat şi înălţat”.

Deşi autocarul a fost serios avariat, şoferul a fost absolvit de orice vină. Firma de transport va suporta toate cheltuielile cu reparaţia.  

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!