VIDEO. Câini batuţi cu lopata la un adăpost din Dej

Data publicării:
caine 2

Imagini cu puternic impact emoțional!

Reprezentanţii asociaţiei au devenit suspicioşi când au văzut că toţi cei 250 de căţei din adăpostul public sunt foarte speriaţi în prezenţa oamenilor şi sunt înfometaţi. Au montat o cameră în centru şi aşa au avut dovada că animalele erau bătute fără milă.

„Căţeluşa aceasta a fost prinsă în colţ şi bătută cu lopata un minut jumate. Cu lopata, pe spate, fără motiv”, spune Georgeta Danciu, membru Asociaţia Anima Pro Terra.

Adapostul de câini de la Dej este în subordinea primăriei iar membrii asociaţiei spun că i-au arătat edilului imaginile cu animalele maltratate.

„N-a fost foarte impresionat de abuzurile de aici, motiv pentru care şi-a trimis angajaţii în concediu de odihnă”, mai spune Georgeta Danciu.

Primarul a cerut anchetarea disciplinară a angajaţilor adăpostului, dar spune că aceştia trebuiau anunţaţi că a fost instalată o cameră de luat vederi.

„Eu am discutat cu angajaţii noştri. Le-am spus că nu e normal să se întâmple aşa ceva. Mi-au spus că au fost muşcaţi de picior de câinii respectivi şi de aceea a fost reacţia aşa. Comisia de disciplină spune că trebuiau anunţaţi angajaţii când s-au anunţat acele camere acolo”, susține Costan Morar, primarul municipiului Dej.

Conducerea asociaţiei pentru protecţia animalelor spune că îi va reclama penal pe trei dintre îngrijitori şi pe tehnicianul veterinar care ar fi trebuit să sesizeze autorităţile cu privire la aceaste abuzuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri