VIDEO. Case și culturi distruse de grindină

Data publicării:
grindina

Într-un sat din Suceava, grindina a găurit tencuiala de pe case şi a făcut prăpăd în grădini şi livezi. Localnicii spun că ploaia cu gheaţă nu a durat mai mult de 15-20 de minute.

„Uitaţi aici, uitaţi cât de mare e, ca oul de... S-a mai topit din ea, dar a fost mai mare!”, spune un localnic din Solonețu Nou, jud. Suceava.

„Uitaţi ce gheaţă e! Uitaţi! Era peste tot alb!”, confirmă un altul.

„Uitați, a fărâmat tot, tot a fărâmat, uitați, a răsturnat căpițele, tot. Deja dădeau să coacă (merele – n.r), uite ce frumoase erau și le-a spart, le-a fărâmat toate, le-a crăpat. S-au dus, s-au dus pe apa Sâmbetei!”, spune înciudat proprietarul.

„E distrus, am avut aici sfeclă, dincolo roșii, aici am avut fasole, castraveții, tot e distrus”, se plânge un alt localnic.

„Porumbul de acolo din spate, fasolea, tot a distrus!”, arată o femeie.

Bădeuți. Altă localitate din judeţul Suceava, aceleaşi probleme.

„Două geamuri la casă le-a spart”, spune un localnic.

„M-am băgat în șură că-mi spărgea capul, așa de mare venea”, povestește un bărbat. „Uite cartofii ce a rămas, uite porumbul, porumb mare, frumos, legat... acum, ce-a mai rămas?”, continuă el necăjit.

În comuna Mănăstirea Humorului, vântul a rupt mai multe crengi care au căzut pe șosea și au încurcat traficul, la fel ca șuvoaiele venite de pe versanți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri