VIDEO. Cluj a marcat intrarea în cursa pentru Capitală Culturală Europeană într-un mod inedit 

Data publicării:
ratuste

Momentul în care jucăriile de plastic au fost aruncate în apă a fost pe placul sutelor de spectatori. Fiecare răţuşcă a avut un proprietar care a plătit minim 10 lei, pentru a participa la competiţia desfăşurată pe o distanţă de 700 de metri. Primele zece răţuşte care au trecut linia de sosire le-au adus „stăpânilor" un premiu.

„Am luat și noi o rață, sperăm să câștigăm ceva, colega mea a luat cinci 10:35. E o cauză bună, sper să se mai facă. Eu nu sunt din Cluj, dar dacă o să se mai facă la anul o să mai vin”, a spus un spectator.

A fost suspans până la sfârșit. Ne bucurăm că am reușit să donăm și noi niște bani care sperăm noi să ajute”, a spus un alt spectator.

În total, s-au strâns 23.000 de lei, care le vor face viaţa mai frumoasă copiilor de la un centru de plasament.

„Noi vrem să fim tutorii lor pe termen lung și vom organiza diverse evenimente de genul acesta pentru a putea strânge fonduri pentru a acoperi diverse nevoi pe care ei le au”, a spus organizatorul evenimentului, Dariu Popârțan.

Casa de copii care a primit acest ajutor funcționează cu ajutorul unui ONG din oraș, care strânge bani pentru o locuință. Acum, se plăteşte chirie pentru spaţiul unde funcţionează centrul de plasament.

Am primit foarte bucuroși acest gest și ca și ajutor financiar este unul foarte mare”, a spus reprezentanta Casei de copii, Adela Florean.

Evenimentul a fost organizat pentru a marca depunerea candidaturii orașului pentru Capitala Culturală Europeană în 2021.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri