VIDEO. Declaraţii cutremurătoare ale martorilor la incendiul din clubul Colectiv: "Cine a fost mai tare trăieşte"

Data publicării:
incendiu colectiv club agerpres

Incendiul a izbucnit în jurul orei 10.30. Scântei provenite de la artifciile lansate la finalul concertului au aprins buretele care înconjura unul dinstre stâlpii aflaţi lângă scenă. În mai puţin de 30 de secunde, focul a cuprins tot tavanul clubului. Atunci a început haosul. Cele peste 400 de persoane prezente la concert s-au îmbulzit spre singura ieşire din club.

Era un haos, era un puhoi de lume care erau disperati, au început să împrăştie fiecare, disperaţi, până să ajungă salvările, asta s-a întâmplat. Era singura iesire din club, nu exista o altă ieşire. (A fost haos pe ieşirea respectivă?) A fost haos, pur şi simplu erau disperaţi cu toţii. Un om se uita la mâinile lui, erau băşicate, era ars şi o faţă arsă pe partea asta, atunci a căzut jos şi a încercat salvarea. (Erau mulţi tineri?) Erau mulţi tineri, da. Toată lumea a intrat in panică şi ne-am călcat în picioare. Cine a fost mai tare trăieşte. Am zis că dacă nu suntem organizaţi murim”.

În zonă a fost mobilizat un număr record de forţe. 11 maşini de pomieri şi peste 60 de maşini SMURD au fost trimise pe la faţa locului.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat spune că incendiul a fost anunţat la ora 22 şi 32 de minute, iar echipajele au ajuns la faţa locului 11 minute mai târziu.

Martorii susţin, însă, că au aşteptat zeci de minute venirea echipajelor de prim-ajutor.

„În 20 de minute a venit primul echipaj de poliţie. După care au venit pompierii. Au intrat cu măştile de oxigen înăuntru şi au băgat cam o linie la 30 de minute. Uşa de evacuare era doar una singură deschisă, cealaltă era blocată. S-au călcat în picioare. Au spart uşa”.

În urmă cu o săptămână, clubul a fost verificat şi au fost găsite nereguli. Poliţia Locală Sector 4 a întocmit atunci un proces verbal pentru lipsă calificată de personal.

Ministerul de Interne a declarat cod roşu de urgenţă. Victimele au fost transportate la 12 spitale din Capitală şi din judeţul Ilfov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri