VIDEO. Declarațiile elevei invitate în cea mai bine păzită capitală a lumii

Data publicării:
captura-elif-memet

La 18 ani, Elif, o elevă eminentă din Constanţa, va păşi în curând în cea mai păzită clădire a lumii. Este recompensa pentru 10 luni de muncă asiduă la eseul care i-a adus locul 13 în lume, la concursul la care au participat o mie de elevi din 65 de ţări. În studiul ei, a pornit de la ideea că oamenii pot prospera şi singuri, fără sprijinul statului.

În numai două mii de cuvinte a făcut un plan care pornea de la resursele agricole şi de la un caz real, al unui fermier din România.

Elif Memet, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa: Ce m-a frapat pe mine a fost că s-a înscris la un training pentru a-şi îmbunătăţi cultura generală despre creşterea caprelor şi acest lucru mi s-a părut extraordinar.

Adolescenta va participa pe 15 aprilie la ceremonia de premiere de la Casa Albă, unde îşi va prezenta şi eseul. Apoi, va petrece trei zile la Washington. Eleva a mai fost în capitala Statelor Unite acum trei ani, dar nici prin cap nu i-a trecut că va fi oaspete la Casa Albă.

Elif Memet, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa: Ţin minte că m-am plimbat în jurul Capitoliului şi am zis: „Sper ca data viitoare să nu mai vin ca un simplu turist.” Nu ştiam că data viitoare va fi atât de devreme.

Inteligenţa lui Elif este deja curtată de universităţi renumite din lume. Princeton, Columbia, Harvard, Cambridge sau Yale. Rezultatele excelente la învăţătură îi deschid porţile oricărei facultăţi titrate. Este genul de elevă pe care profesorii sunt fericiţi să o aibă.

Profesor de matematică: Eu o cunosc pe Elif din clasa a VII-a şi am avut onoarea să îi predau tot manualul de clasa a VII-a, pe care l-a învăţat în 2 ore. Deci capacitatea ei este uriaşă.

Coleg: Este o persoană căreia îi pasă de viaţa ei şi de cei din jur şi sigur se va implica în foarte multe chestii care vor schimba lumea.

Ultimii ani au fost plini de glorie pentru Elif Memet. În 2012 a câştigat locul întâi la concursul de design de la Washington, iar anul trecut a luat medalia de bronz la olimpiada internaţională.

Tot ea a reprezentat România la Adunarea Generală a tuturor ideilor în sport, la care au participat, printre alţii, Ilie Năstase şi Principele Nicolae al României.

Citiți și: O elevă de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, invitată la Casa Albă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri