VIDEO. Deputații din Comisia juridică au ieșit pe ușa din dos a Ministerului Justiției

Data publicării:
deputati minister

Întrebările jurnaliștilor și non-răspunsurile aleșilor:

„-De ce ieşiţi prin spate ?

-Nu mai vreţi să vorbiţi cu noi ?

-Ce s-a discutat ?

-Au fost probleme legate de Codul Penal?

-De ce e secret?

-De ce aţi ieşit prin spate?

-Că e mai multă umbră!

-Negocierile nu trebuiau purtate înainte?

-De ce aţi ieşit prin spate?

-Au fost probleme legate de discuţii?

-Fiţi amabil! E neelegant aşa!”

La întâlnirea dintre Robert Cazanciuc și cei patru deputați juriști au participat și experți din Ministerul Justiției, care au participat la redactarea noilor Coduri Penale și de procedură penală. Aceștia din urmă au încercat să le explice parlamentarilor care este efectul amendamentelor adoptate de Camera Deputaților la Codul Penal. Juriștii au calificat aceste amendate drept unele care aduc beneficii pentru anumite categorii și care ar crea o discriminare pozitivă în ceea ce-i privește pe parlamentari și pe aleșii locali.

Întâlnirea a fost convocată chiar de ministrul Robert Cazanciuc după discuțiile din spațiul public cu privire la aceste amendamente, care acum sunt contestate la Curtea Constituțională atât de către instanța supremă, cât și de opoziția parlamentară.

Întâlnirea va fi urmată și de alte discuții între ministrul Justiției și membrii Comisiei juridice. Subiectul va fi același, modificările operate la Codul Penal.

Am prezentat argumentele unor soluții din Codul penal, de ce s-au ales anumite soluții în Codul penal, pentru a fi avute în vedere la deciziile viitoare. Avem pe rolul Curții Constituționale o cauză şi vom vedea. Până atunci vom continua dialogul, am primit o invitație pentru luni la Comisia juridică. Voi merge luni acolo”, a spus Robert Cazanciuc, ministrul Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri