VIDEO. Drumul periculos spre Vest. Cum încearcă să treacă granița imigranții ilegali din Orientul Mijlociu

Data publicării:
imigrant ilegal

Mai mulți imigranți au încercat sa pacaleasca poliţiştii de frontieră şi să treacă ilegal graniţa. Cărăuşul lor a improvizat o podea falsă, sub care a ascuns aproape 20 de oameni.

Aliniaţi, ca într-o conservă, copii şi adulţi laolaltă, cu toţii au vrut să trăiască visul occidental. Asemenea lor, poliţiştii de frontieră găsesc sute de oameni în fiecare an. Cea mai folosită metodă este transportul cu maşini mari. Imigranţii sunt ascunşi sub paleţi cu cărbune, în spatele unor lădiţe cu fructe sau buşteni.

Unii dintre ei îşi pun viaţa în pericol pentru a intra în țară. Sub vagoane au construit plafoane şi s-au înghesuit, doar-doar nu îi prinde nimeni. Iar dacă nu se ascund în camion, se ghemuiesc în cuşetă.

Sunt şi imigranţi care încearcă să fenteze sistemele de supraveghere şi trec ca pietoni prin frontieră. Însă norocul nu le surâde şi imediat sunt prinşi de oamenii legii.

„În continuare, România rămâne o ţară de tranzit pentru migranţii ilegali şi nu o ţară de destinaţie. Ei spun că vor să meargă în ţări din Vestul Europei”, spune Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

La începutul acestei săptămâni a avut loc cea mai mare captură de imigranţi din ultimul an. O barcă în care se aflau 132 de imigranţi din Orientul Mijlociu a fost interceptată de poliţiştii români de frontieră, în apropiere de Mangalia. Ambarcatiunea era in pericol de scufundare din cauza mării agitate.

Trecrea frauduloasă a frontierei se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri