VIDEO. Imagini din blocul distrus de explozie în Călăraşi. Oamenii încă îşi caută lucrurile prin moloz

Data publicării:
imagini bloc

Este vorba însă doar despre scările vecine celei unde s-a produs deflagraţia. Deocamdată nimeni nu vorbeşte despre acordarea unor despăgubiri sau ajutoare. Cât priveşte ancheta, rezultatele se lasă aşteptate. Toată lumea aşteaptă să afle dacă explozia a fost provocată de o defecţiune sau de o tentativă de sinucidere - variantă care nu a fost exclusă de procurori.

A rămas o singură scară nealimentată, dat fiind faptul că ancheta în desfăşurare nu a permis verificarea celei de a cincea scări. În momentul de faţă oamenii nu au de ce să se teamă. Blocul nu e afectat, strucura nu e afectată, cetăţenii sunt în siguranţă”, a declarat prefectul George Iacob.

Întrebat când se pot relua lucrările de refacere, prefectul a răspuns: „Din moment ce ancheta va permite acest lucru”.

La rândul său, primarul Daniel Drăgulin a declarat că este prematur să se spună cine va suporta cheltuielile de reconsolidare a clădirii. „În primul rând vedem care este cadrul juridic al acestor apartamente, dacă sunt cumpărate, sunt proprietate, vom vedea dacă proprietarii sunt asiguraţi. Nimeni nu poate să facă o evaluare atâta timp cât încă există moloz în apartamente, oamenii încă îşi mai caută lucruri prin moloz”, a susţinut primarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri