VIDEO. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Data publicării:
lumina sfanta

Actualizare 19:10. Pe aeroportul Henri Coandă a aterizat avionul care aduce de la Ierusalim lumina sfântă ce va fi împărţită milioanelor de credincioşi în această noapte sfântă a Învierii. Lumina aprinsă la sfântul mormânt a fost preluată de un reprezentant al Bisericii Ortodoxe, care a adus-o la București cu un avion închiriat de Patriarhia Română.

Pe Aeroportul Henri Coandă se află deja o delegație a Patriarhiei Române, în frunte cu episcopul vicar al Bucureștilor, Timotei Prahoveanul.

Nu doar în Bucuresti ajunge lumina de la Ierusalim, ci în șase mari orașe ale țării, de unde va fi împărțită în toate colțurile României: Sibiu, Cluj, Timișoara, Satu Mare, Bacău și Suceava.


Entuziasmul credincioşilor a fost aproape periculos. Patriarhul Ierusalimului a ieşit cu greu din capela Sfântului Mormânt şi oamenii mai că s-au călcat în picioare pentru a ajunge primii să-şi aprindă lumânările. Clopotele au bătut minute în şir timp, în care focul sfânt a ajuns la toţi cei veniţi la slujbă de la Ierusalim.

Lumina Învierii va ajunge la ortodocşii din întreaga lume, inclusiv la cei din România. Aprinderea Sfintei Lumini este un ritual considerat de unii un miracol divin, în timp ce alţii caută explicaţii ştiinţifice pentru acest fenomen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri