VIDEO. Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, gardă de corp pentru Miron Cozma. Reacția fostului lider al minerilor

Data publicării:
oprea cozma

„I-am propus lui Gabriel Oprea să fie vicepreşedinte la Clubul Jiul, pentru că, într-adevăr, aveam nevoie de un tânăr căruia să-i şi placă fotbalul, care să fie şi un om de relaţie între mine şi Federaţie, în special în zona Bucureştiului”, a spus Miron Cozma.

Filmul realizat acum 20 de ani suprinde bucuria unei victorii a echipei Jiul Petroşani. Meciul câştigat a dus la promovarea echipei în prima ligă, pentru prima dată în istoria clubului. Fostul antrenor din acea perioadă îşi aduce aminte de cei doi ca fiind foarte pasionaţi de fotbal.

Miron Cozma a fost președinte în perioada aia, președinte executiv, iar Gabi Oprea, din câte știu eu, era președinte de onoare. Gabi Oprea era numai cu prezența. Erau prieteni ei... veneau la meciurile noastre”, își amintește Ion „Liţă” Dumitru, fost antrenor al F.C. Jiul Petroşani.

Întrebat dacă Gabriel Oprea era plătit din banii minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma a răspuns: „Da, sigur, sigur! Era în schema de la clubul Jiul. Şi în calitate de vicepreşedinte era normal să-şi ia banii. Nu era nimic anormal şi ilegal. Undeva în jur la 3.000 de dolari brut, cam aşa venea. În jur de 10 milioane de lei vechi”.

„Nu era bodyguardul meu. Era, repet încă o dată, vicepreşedinte al clubului Jiul Petroşani”, susține Miron Cozma.

Digi24 a înaintat o solicitare biroului de presă al Ministerului de Interne şi aşteaptă o poziţie oficială cu privire la funcţia pe care o avea ministrul Gabriel Oprea în cadrul clubului de fotbal Jiului Petroşani, în 1996.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri