VIDEO. Paradisul secret al jucăriilor confiscate. Sute de tone de produse au fost confiscate de la evazioniști

Data publicării:
jucarii

În depozitele secrete ale poliţiei nu se află doar arme sau droguri, ci şi jucării.

În spatele maşinuţelor sau păpuşilor se află tot poveşti cu infractori. Oameni care păcălesc statul de fiecare dată când pot.

Jucăriile vin din Vietnam, Taiwan şi China. Sunt încărcate în containere, pe mare ajung în România prin portul Constanţa. Se vând în centre comerciale la marginea Bucureştiului. Aici se face cea mai mare evaziune, iar din afacerea ilegală cu jucării se câştigă zeci de milioane de euro în fiecare an.

Suspecţii, cetăţeni străini, în general chinezi, înfiinţează firme-fantomă, importă marfă şi o vând pe o piaţă neagră controlată doar de ei. Totul se întâmplă cu ajutorul unor români care ştiu să ocolească legea.

„Cantităţile sunt mult mai mari, periodic au loc astfel de activităţi. Se indisponibilizează marfa, dacă provine din activități de evaziune fiscală. Într-un an, vorbim despre 15-20 de depozite pline de aşa ceva”, spune un ofițer de la Poliția Capitalei.

Jucăriile se prăfuiesc în depozite până când instanţele dau decizii definitive în dosarele penale. Procurorii pun sechestru pe bunurile confiscate, iar după câţiva ani, statul le valorifică. Nu sunt donate caselor de copii, sunt vândute, aşa cum spune legea, la preţuri mici. Iar dacă nu mai îndeplinesc normele de siguranţă, atunci sunt distruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri