VIDEO. Poliţişti acuzaţi că au lovit un şofer

Data publicării:
politisti masina de politie fb politia romana 1

Ionuţ Artenie, şofer: „Ce nu se vede e că m-au călcat pe piciorul meu stâng să nu pot să mă mişc. Mi-a dat una peste mână. Eu am încercat să mă feresc. Atunci mi-a rupt geaca pe care o aveam pe mine şi a reuşit să imi ia telefonul. Eu asta o consider o tâlhărie că mi-a luat telefonul.”

Scenele s-au petrecut într-o parcare din Bacău. Şoferul spune că oprise ca să-şi pună în ordine documentele când a apărut lângă el echipajul de poliţie. Agenţii i-au reproşat că are folie pe geamuri şi l-au amendat, deşi, spune el, a încercat să le explice că sunt aprobate de RAR.

Ionuţ Artenie, şofer: „Am început să filmez că are documentele mele în maşină la dânsul, ca să nu iau amendă pentru neprezentare de documente, că totul este posibil. În acelaşi timp a dat cu pumnul în geamul maşinii lor ca să mă intimideze.”

Bărbatul i-a reclamat pe cei doi agenţi superiorilor care au deschis o anchetă.

Astea sunt procesele verbale cu o amendă de 1800 şi cu o amendă de 1000, date la un sfert de oră diferenţă. Procesul cu dovada că am geam-stânga, dreapta fară folie, da? Şi în spate. La RAR, în aceeaşi zi, bun tehnic.”

Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău: „S-a luat măsura sesizării instituţiilor competente să efectueze cercetări în acest caz, iar în paralel, în plan intern, s-a dispus declanşarea verificării pe linie disciplinară.”

Cazul a ajuns şi în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, care a deschis o anchetă pentru purtare abuzivă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri