VIDEO. Probleme în țară din cauza fenomenelor meteo

Data publicării:
autobuz in apa 1

Canalizările din Tulcea sunt foarte vechi, iar cantitatea uriaşă de apă căzută, în doar oră, a fost imposibil de preluat într-un timp atât de scurt. În plus, centrul oraşului e cea mai joasă zonă din Tulcea şi aşa s-au format şuvoaiele care au măsurat şi un metru. Dacă maşinile parcate au fost luate pe sus de ape, autobuzele au fost trase pe dreapta, pentru că nu aveau cum să circule pe străzile inundate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii se străduiesc acum să scoată apa care a a ajuns în casele oamenilor şi în magazine.

Puhoaiele au ajuns şi într-o piaţă din oraş, iar pentru comercianţi a început o cursă contracronometru pentru salvarea mărfii.

Tot ploile au creat probleme şi în alte zone din ţară.

Apele au inundat şi zeci de gospodării şi sute de hectare de teren agricol din nordul judeţului Hunedoara. Autorităţile se tem însă că ce e mai rău abia urmează, aşa că pompierii şi jandarmii au primit misiunea să ridice diguri.

- Pentru ce pregătiţi sacii?

- Pentru îndiguire la Valea Arsă.

- Protejaţi casele?

- Da, da.

- A crescut Crişul mult?

- Da, da.

Probleme au fost și pe șosele. Un autocar în care se aflau 28 de oameni nu a mai putut înainta din cauza șuvoaielor.

Nivelul apei a ajuns undeva la peste jumătate de metru, pompierii de la Deva au acţionat rapid, toţi călătorii au fost mutaţi în siguranţă într-un camion”, a precizat Anemona Dona, purtător de cuvânt la ISU Hunedoara.

Ploaia torențială a făcut prăpăd în comuna Roşia de Amaradia, din Gorj. Două sate sunt izolate după ce drumul judeţean 675 C s-a rupt în mai multe locuri.

A fost o noapte albă pentru cei care au case la marginea Comăneştiului. Douăsprezece familii au fost evacuate, după ce pământul a început să o ia la vale, în apropierea caselor.

Alunecarile nu s-au stopat definitiv, ele continuă, deci este un pericol real de pierderi de vieți omenești, a avertizat Dumitru Nada, șeful compartimentului pentru situații de urgență din Prefectura Bacău.

50 de familii au fost evacuate din calea apelor şi într-o comună din Vâlcea, Băbeni. În zori, o viitură a rupt un dig de protecţie, iar apa a intrat în gospodăriile oamenilor.

În Craiova, o ploaie torențială a transformat străzile în râuri. Canalizarea n-a avut cum să preia întreaga cantitate de apă.

„Până aici, da. Şi a intrat mâzgă în casă, în bucătărie, noroc că aici am 2 trepte şi n-a trecut şi în partea cealaltă”, spune o localnică.

„Venea cu o viteza de nu am cuvinte să vă spun”, povestește o alta.

După ce apele s-au retras, zeci de plăcuţe de înmatriculare au rămas pe străzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri