Zi de mare sărbătoare pentru creştini- Boboteaza. În mai multe oraşe din ţară, credincioşii au uitat însă de cele sfinte şi s-au călcat în picioare pentru a lua apă sfinţită. La Constanţa, 150.000 de sticle cu agheasmă nu au fost de-ajuns pentru şapte mii de creştini care au asistat la slujba specială. Şi asta pentru că, mulţi au plecat acasă încărcaţi cu bidoane. La Bucureşti însă, la Patriahie, doar câteva sute de oameni au venit la slujba oficiată de Patriarhul Daniel.

Embed:

La Constanţa, îmbulzeala de Bobotează a devenit deja tradiţie la cea mai importantă sărbătoare de la început de an. După 20 de minute credincioşii s-au liniştit: apa sfinţită s-a epuizat.

Tot la Constanţa, după slujba oficiată pe faleză, 14 bărbaţi s-au aruncat în apa rece a mării, care avea 5 grade Celsius.

Şi la Galaţi, 11 bărbaţi au sărit în Dunăre să prindă crucea aruncată de Arhiepiscopul Casial Crăciun.

La Brăila, în schimb, ziua de Bobotează a stat sub semnul îmbulzelii. Sute de credincioşi s-au înghesuit să ia apa sfinţită.

În goana după agheasmă, şi credincioşii din Iaşi au uitat de cele sfinte şi s-au îmbulzit ca să ajungă primii la butoaiele cu apă sfinţiţă. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi poliţiştilor, pentru a-i linişti.

În Bucureşti, în schimb abia dacă s-au adunat câteva sute de creştini la Patriarhie. Pentru sărbătoarea din acest an, Patriarhia a sfinţit 12 mii de litri de apă, în 43 de butoaie. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!