VACANȚĂ. Preşedintele în Austria, premierul în Delta Dunării

Data publicării:
ponta delta dunarii Facebook

Într-o rochie gri metalic, semnată de Eli Lăslean, Carmen Iohannis apare la brațul președintelui României, într-o fotografie postată pe Facebook. Cuplul prezidențial este surprins la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de la Salzburg, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică din lume, unde a fost invitatul de onoare al familiei prezidenţiale austriece. Contul de Facebook este pe numele lui Carmen Iohannis, însă, potrivit unor surse din Administrația prezidențială, pagina nu este administrată de soția președintelui.

La Salzburg, preşedintele Klaus Iohannis a avut şi discuţii oficiale cu omologul său, Heinz Fischer.

Victor Ponta şi-a petrecut weekendul în Deltă, departe de aglomeraţia din Capitală. El a postat pe pagina sa de Facebook mai multe poze realizate pe barcă, pe braţul Sfântu Gheorghe, şi spune că este sigur că cel mai frumos loc din lume se află la noi în ţară. Premierul a mâncat ciorbă de peşte şi a lăudat-o, în acelaşi mesaj de pe Facebook.

Victor Ponta s-a relaxat două zile în Deltă la capătul unei săptămâni agitate în partidul pe care l-a condus până de curând şi din partea căruia ocupă funcţia de prim-ministru.

Comitetul Executiv al PSD l-a ales pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte interimar, în detrimetul Rovanei Plumb, cea care fusese desemnată de Victor Ponta pentru acest post. Mulţi au catalogat votul ca o înfrângere a premierului.

Oficial, Guvernul mai munceşte doar săptămâna viitoare şi intră în vacanţă, pentru două săptămâni, pe 1 august. Există însă şi posibilitatea ca premierul să plece mai devreme. El a anunţat că trebuie să facă încă o operaţie la picior, în Turcia. În perioada în care Victor Ponta va lipsi, permanenţa la Palatul Victoria va fi asigurată de vicepremierul Gabriel Oprea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri