Vasile Dîncu: Cazul Condrea trezeşte imaginaţia românilor

Data publicării:
vasile dincu

Vasile Dîncu, vicepremier: Mi se pare, ca sociolog care mă ocup de imaginar și de derivele imaginarului din România, mi se pare fascinant. Este fascinant pentru că a dezlănțuit o efervescență a imaginarului colectiv, fără precedent. De la cazul „Elodia” nu s- a mai întâmplat așa ceva.

În sociologie există câteva teorii legate de imaginarul social care spun că în perioade de ruptură între un sistemul social care este destul de bine articulat și imaginar și unul nou, în care apar lucruri imprevizibile, în care oamenii se simt nesiguri, în care simt nesiguranța locului de muncă, se integrează într-o societate bazată pe competiție dar ei nu pot să gestioneze toate riscurile, încep să găseasca soluții imaginare, caută soluții magice, mistice.

Sunt teorii pe care oamenii le acceptă foarte ușor, pornind de la o informație neverificată, neasumată de nimeni, se dezvoltă un întreg curent de gândire și de mărturii legate unele de altele în care mass media construiește adevărate telenovele, asta este fascinant din punct de vedere sociologic.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri