Chiar dacă sunt necuvântătoare, viaţa lor e la fel de importantă, iar pompierii fac mereu eforturi să-i salveze. Câini, pisici, cai sau chiar iguane sunt personaje principale în sutele de intervenţii ale militarilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Emoţia şi satisfacţia îi cuprind pe salvatori atunci când misiunile se termina cu bine şi citesc mulţumirea în ochii animalelor.

Embed:

 

Bubi e un câine de talie mică. A fost scos în ultima clipă de pompieri dintr-un apartament cuprins de flăcări. Lăţosul tremură tot şi acceptă cuminte masca de oxigen.

Accidente, inundaţii, incendii, operaţiuni de salvare la înălţime. Pompierii îşi pun deseori viaţa în pericol, fie şi doar pentru a salva o pisică. Au astfel de intervenţii aproape în fiecare zi.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: ”Cele mai frecvente sunt cele pentru extragerea câinilor și pisicilor din canalele subterane, caii din gropi adânci. Cea mai neobișnuită intervenție a fost pentru prinderea unei iguane. Proprietarul a scăpat-o și s-a urcat undeva la opt metri înălțime. A fost destul de greu să o coborâm, riscuri și pentru salvatori.

Curioşi din fire, câinii intră şi ei în tot felul de încurcături. Aceste imagini sunt filmate de un amator în Braşov. Patrupedul se zbate în apa îngheţată şi chiar dacă cel din barcă îi e complet străin, îi sare în braţe când se apropie. E la fel peste tot în lume.

Bogdan Ocnaru, reporter Digi24: „Pompierii sunt chemați la zeci de intervenții în fiecare zi doar în capitală. Cei care îi condamnă pentru că nu pot să ajute toate necuvântatoarele trebuie să știe că întotdeauna au prioritate misiunile pentru salvarea oamenilor.”

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!