Vicepreşedinte PNL: Ne-am săturat să auzim despre frumuseţea Moldovei şi a Bucovinei. Nimeni nu vorbeşte de sărăcia de acolo

Data publicării:
bucovina by troyager-d2zo8hb-1

 

Ioan Bălan, care este deputat PNL de Suceava, arată, într-un comunicat de presă, că dacă în această zonă trăieşte mai mult de un sfert din populaţia ţării, niciuna din primele 20 de investiţii publice nu a fost făcută în Moldova în ultimii 25 de ani, transmite Mediafax.

"Ne-am săturat să tot auzim în discursuri publice cât de frumoasă este Moldova şi cum este Bucovina fără egal în lume, însă, când vine vorba despre sărăcia în care trăiesc oamenii din această parte a României, nimeni nu suflă vreun cuvânt! Nimeni nu spune că pe aceste meleaguri trăiesc mai bine de 25% dintre români şi că niciuna din primele 20 de investiţii publice ale statului român nu ne-a vizat în ultimii douăzeci şi cinci de ani. Nici Moldova şi nici Bucovina nu există pentru Guvern, iar pentru aceste zone nu au existat bani la bugetul de stat aproape niciodată. Banii de la Bucureşti au mers tot către administraţiile bogate, tot către cei care au cu vârf şi îndesat, deşi impozite plătim cu toţii, şi noi din Moldova şi Bucovina", susţine Ioan Bălan.

El consideră că locuitorii zonei şi-au pierdut speranţa în capacitatea Guvernului de a-i ajuta şi le transmite guvernanţilor să meargă prin satele Moldovei.

"Vă rog să mergeţi prin satele noastre! Nu se mai nasc copii! Şcolile se golesc de la un an la altul. Preoţii sunt mai ocupaţi cu parastasele, pentru că nu mai au prilej de bucurie cu nunţile sau cu botezurile. Cei mai mulţi tineri au luat calea străinătăţii şi nu pentru că asta şi-ar fi dorit, ci pentru că la noi şi-au pierdut orice speranţă în Guvern şi autorităţi că vor crea locuri de muncă bine plătite şi condiţii de viaţă mai bune. Da! Suntem cea mai săracă regiune nu doar din România, ci din Europa şi nimeni parcă nu vede acest lucru", afirmă Bălan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri