Victor Ponta: Am fost împotriva proiectului Roşia Montană înainte de a-l cunoaşte pentru că era susţinut de Băsescu

Data publicării:
Ponta victor-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-4

Într-un interviu acordat unui post de televiziune, şeful Executivului a spus că, în opinia sa, acest lucru era "ceva rău", dar acum consideră că sunt şi beneficii şi pericole dacă nu se realizează proiectul.

"Eu am fost împotriva proiectului Roşia Montană, prima dată, înainte să cunosc aproape nimic despre proiect, pentru că era susţinut de Traian Băsescu. Şi am zis că, dacă îl susţine Traian Băsescu, sigur e ceva rău. (...) Am considerat, atunci când am transmis proiectul către Parlament, că există şi foarte multe beneficii pentru România, şi foarte multe pericole dacă nu facem acest proiect, şi că o decizie atât de importantă trebuie să o ia nişte oameni în cunoştinţă de cauză", a spus Victor Ponta.

Acesta a adăugat că, în calitate de premier, are responsabilitatea de a asculta şi susţinătorii, dar şi pe cei care se opun proiectului, iar deciziile importante pentru ţară trebuie luate prin dialog.

Săptămâna trecută, Guvernul a trimis Parlamentului spre adoptare Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor de la Roşia Montană. Victor Ponta a afirmat ulterior că, în calitate de deputat, va vota împotriva proiectului, dar că în calitate de premier are obligaţia de a atrage investiţii în România.

Senatorii din Comisia pentru Administraţie Publică şi din cea Juridică au dat deja aviz negativ proiectului. Urmează ca şi comisiile din Camera Deputaţilor să dezbată proiectul în forma aprobată de senatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri