Victor Ponta: "Putem să facem şi reducerea TVA"

Data publicării:
sedinta de guvern 2015 ponta - gov 2

Proiectul Codului Fiscal va fi discutat din nou de Guvern, de această dată în vederea aprobării, în perioada 18-25 martie, premierul Victor Ponta afirmând că un program fiscal mai bun decât cel propus de către Executiv „nu are cine să aibă în România”. 

Un program mai bun decât cel pe care noi l-am propus nu are cine să aibă în România. Important este că după trei ani de muncă putem să facem şi reducerea TVA şi mai ales să avem pe termen mediu şi lung un plan şi o strategie foarte clară de dezvoltare economică. Vă rog pe toţi miniştrii - muncă în mod special, economie, transport, mediu, toate celelalte domenii -, să continuaţi să aveţi discuţii”, a spus Victor Ponta.

„Datele pe ianuarie şi februarie sunt foarte bune şi ne arată că putem cu adevărat să implementăm aceste măsuri, ceea ce e esenţial... esenţial este şi că eforturile pe care le-am început de combatere a evaziunii şi încasări mai mari, dacă lucrăm cu Parchetul, în mod eficient, Direcţia Antifraudă de la ANAF se simt bani în plus pe care îi încasăm şi de acolo putem să acoperim o parte importantă din relaxarea fiscala. Vreau, de asemenea, să spun şi public, vă spun şi miniştrilor, Educaţia şi Justiţia, să faceţi solicitări la MFP şi autorităţi locale pentru titlurile executorii.

Putem să plătim în luna martie aşa cum ne-am angajat şi cu profesorii, şi cu magistraţii, avem banii în buget, ne-a confirmat domnul Vâlcov că sunt trecuţi în buget. Avem banii pentru titlurile executorii, dar trebuie să faceţi solicitările, la fel şi autorităţile locale, să-i spuneţi domnului ministru să le transmită, dacă facem toate plăţile până pe 30 martie, înainte de Paşte au timp oamenii să-i şi cheltuie şi să mai şi încasăm din TVA şi toate celelalte taxe, să recuperăm o parte la buget”, a spus Victor Ponta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri