Vile lângă poligonul Jandarmeriei. Instituția a cerut DNA să verifice autorizațiile de construcție

Data publicării:
521932 475401495816125 2067809661 n

Situaţie fără precedent pentru una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne. Jandarmii sunt nevoiţi să închirieze poligonul de la MApN ori de la SPP dacă vor să se antreneze, întrucât pe al lor l-au închis de teama unor accidente. Gard în gard cu locul în care până nu demult se făceau trageri cu muniţie de război au răsărit, peste noapte, mai multe cartiere rezidenţiale, astfel că fiecare glonţ tras ar reprezenta un risc pentru cei care şi-au cumpărat case lângă.

Oficialii Jandarmeriei Române au sesizat Parchetul, după închiderea poligonului său din Băneasa, pentru a cerceta modul în care au apărut mai multe construcţii în apropierea bazei de antrenament, care este folosită de Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră.

Jandarmeria Română precizează, într-un comunicat de presă, că a sesizat încă din 2015 unităţile de Parchet pentru a cerceta modul în care au apărut mai multe construcţii chiar lângă Poligonul Băneasa.

Conform sursei citate, construcţiile sunt aprobate prin Plan Urbanistic Zonal (PUZ) de către Primăria Capitalei. Acest lucru a dus la închiderea temporară a Poligonului Băneasa, deţinut de Jandarmerie, pentru a evita producerea unor accidente grave, ce ar putea conduce la pierderi de vieţi omeneşti.

Poligonul Jandarmeriei este folosit pentru antrenamente de toate structurile MAI, indiferent dacă sunt operative sau nu.

Oficialii Jandarmeriei Române au declarat pentru News.ro că s-a cerut sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru ca forţele de ordine şi celelalte structuri care trebuie să se antreneze în poligon să nu rămână fără o pregătire constantă.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti susţin că ar fi fost ilegal să nu aprobe construirea unor imobile în această zonă.

„Planul Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul General a ţinut cont de reglementările urbanistice în vigoare, de nevoile de dezvoltare ale oraşului şi de faptul că zona respectivă nu era reglementată din punct de vedere urbanistic. Zona respectivă este în sectorul 1, deci nu este la periferie, iar Planul Urbanistic Zonal s-a elaborat conform legii”, a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri