Vremea până marți, 1 Decembrie

Data publicării:
Lapovita si ninsoare vremea meteo GettyImages octombrie 2015
Meteorologii au emis emis o prognoză specială pentru ziua de 1 Decembrie. FOTO: Gulliver/ Getty Images

Foto: Gulliver/GettyImages

În țară, la noapte, în regiunile sudice vor fi mai ales ploi şi se vor strânge chiar şi peste 50 l/mp, iar la munte va ninge.

În Banat, Transilvania şi Moldova precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. Vântul va sufla cu putere în sud, sud-est şi pe creste, cu rafale ce vor depăşi 65 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -3 şi 11 grade.

Mâine, în România, vremea va fi închisă în majoritatea regiunilor şi doar în Oltenia şi prin vestul Munteniei atmosfera va deveni mai plăcută. Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, iar în est şi sud-est se vor mai cumula cantităţi de apă de 20 l/mp.

Vântul se menţine alert, îndeosebi la munte, iar maximele se vor încadra între 0 şi 13 grade.

În zilele următoare - duminică, luni și marți - precipitaţiile se vor restrânge ca arie, iar orele cu soare vor fi tot mai numeroase.

În vest, nord-vest şi centru, duminică vor fi lapoviţă şi ninsori, apoi vor predomina ploile, în timp ce în rest doar izolat va mai ploua slab.

Prin urmare, şi temperaturile vor fi în creştere, astfel că marti ele se vor situa între 5 şi 14 grade.

În București, la noapte, va ploua abundent, iar vântul va avea intensificări susţinute. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius.

Mâine, în Capitală, cerul va avea înnorări, însă doar dimineaţa mai pot cădea câţiva stropi de ploaie. Vântul îşi va face simţită prezenţa din când în când, iar la amiază vor fi în jur de 8 grade. Presiunea aerului va începe să crească uşor.

Duminică încep să apară și primele raze de soare, iar de luni vremea va deveni frumoasă și se va încălzi, aşa că temperaturile maxime vor depăşi din nou 10 grade Celsius.

Cod galben până sâmbătă la prânz

De asemenea, ANM menține în vigoare în perioada 27 noiembrie, ora 18:00 – 28 noiembrie, ora 12:00 un cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori, strat consistent de zăpadă și polei.

În intervalul menţionat în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Precipitaţii mixte se vor semnala în Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, în vestul şi nordul Moldovei şi local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi local 55...65 km/h.

În după-amiaza zilei de 28 noiembrie şi în noaptea de 28/29 noiembrie precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice şi vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri