Prognoza METEO până în 18 octombrie. Vremea se răceşte şi va ploua în toate regiunile ţării 

Data publicării:
toamna ploaie getty

 

FOTO: Gulliver/Getty Images

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 21 de grade, dar cu precădere în privința celor minime, care se vor situa în jurul unei medii de 12 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că în perioada 10-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12-15 grade și nocturne de 6-9 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-14 octombrie ploile se vor semnala pe arii extinse și vor fi însemnate cantitativ.

În Crișana, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 20 de grade, dar mai ales raportat la cele minime, care se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. Începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că între 11 și 14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12-14 grade și nocturne de 4-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință vremea se va încălzi. Probabilitatea de ploaie se menține relativ ridicată în intervalele 8-9 și 11-13 octombrie, când se pot cumula izolat cantități de apă mai însemnate.

După câteva zile ușor mai calde, în Transilvania, începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, iar în perioada 11-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 9-12 grade și minime de 2 până la 4 grade Celsius, medii regionale. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Ploi în general slabe, pe spații restrânse, vor fi posibile în multe zile din intervalul de referință, iar probabilitatea crescută ca acestea să fie mai frecvente și în cantități moderate se estimează în jurul datei de 11 octombrie.

În Maramureș, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 21 de grade, dar cu precădere în privința celor minime, care vor fi de 9-11 grade. Pe de altă parte, începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că în perioada 11-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11-14 grade și nocturne între 2 și 6 grade Celsius. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este prognozată o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată cu precădere în jurul datei de 8 octombrie și în perioada 11-13 octombrie.

În Moldova, în primele zile, vremea va fi mai caldă decât normal la începutul lunii octombrie, ziua fiind în medie 20-23 de grade, iar noaptea 10-12 grade. După data de 7 octombrie, valorile termice vor scădea semnificativ, la început în nordul regiunii, apoi și în rest, astfel că, până în 14 octombrie, vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 8-11 grade și minime cuprinse între 1 grad și 5 grade, mediat pe regiune. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în jurul datei de 7 octombrie, în restul timpului fiind posibile doar ploi slabe, pe spații restrânse.

În Dobrogea, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât în privința valorilor maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 22 de grade, cât și a minimelor care vor fi de 13-14 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, iar în perioada 9-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11-14 grade și nocturne de 6-10 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este estimată o încălzire a vremii. Ploi locale sunt așteptate în jurul datei de 7 octombrie și, din nou, în perioada 12-13 octombrie, în restul intervalului fiind posibil să plouă doar izolat.

În Muntenia, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 21-23 de grade, dar și la cele minime care se vor situa în jurul unei medii de 12 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ. Vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-14 grade și nocturne de 5-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii, dar probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-13 octombrie, când pot fi mai însemnate cantitativ.

În Oltenia, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 20-22 de grade, dar și a minimelor care se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. Începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-13 grade și nocturne de 5-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-13 octombrie ploile vor fi frecvente și local însemnate cantitativ.

La munte, în primele zile, vremea va fi caracterizată de un regim termic peste cel normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, de 10-12 grade și minime de 4-7 grade. Începând din 8 octombrie, vremea se va răci accentuat, iar minimele vor deveni negative în toate masivele, valorile termice diurne situându-se, în medie, între 4 și 8 grade. O ușoară încălzire a vremii este estimată pentru sfârșitul intervalului de prognoză. Precipitațiile vor fi prezente pe tot parcursul perioadei și după data de 9 octombrie, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi și lapovițe sau ninsori, în general slabe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Nu crede nici în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...