Mai multe companii aeriene au anunțat că vor impune prezenţa permanentă a două persoane în cabina avionului

Data publicării:
Avion in zbor - GettyImages 107846319

Compania low-cost Wizz Air va introduce regula ca în cabina piloților să nu fie niciodată o singură persoană, să fie mereu prezenți doi membri ai echipajului. Dacă unul dintre piloți iese din cabină, va fi înlocuit de un însoțitor de zbor.

TAROM aplică de mult această prevedere, chiar dacă prezența obligatorie a doi membri ai echipajului în cabina de pilotaj nu este reglementată la nivel internațional. 

De asemenea, companiile Air Canada, Westjet Air Transat, Air Shuttle, Lufthansa, Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin şi Thomas Cook au confirmat modificarea procedurilor.

Noile proceduri impun prezenţa permanentă a două persoane în cabina piloţilor. Noua regulă este conformă cu legislaţia din Statele Unite, unde un însoţitor de bord este obligat să intre în carlingă cât timp unul dintre cei doi piloţi al unui zbor comercial a ieşit, scrie Mediafax.

În Uniunea Europeană, procedurile permiteau ieşirea unui pilot pentru scurt timp din carlingă, fără a intra alt membru al echipajului.

Autorităţile franceze suspectează că prăbuşirea avionului companiei Germanwings este un act sinucigaş comis de copilot. Incidentul aviatic s-a soldat cu 150 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri