CSM vrea să avizeze legile „Big Brother”: Stocarea se face oricum, accesul la datele respective este o problemă

Data publicării:
sediu csm 2 membricsm.ro

Magistratul este convins că accesul la datele furnizorilor de comunicaţii trebuie să se facă doar cu autorizarea instanţei. Discuţiile au apărut în contextul în care Ministerul pentru Societatea Informaţională are în lucru, alături de alte instituţii, noi proiecte pentru legile declarate neconstituţionale - legea reţinerii datelor şi cea a cartelelor preplătite.

Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a vorbit la emisiunea Jurnalul de Seară despre controversele provocate de legile Big Brother.

Legea privind securitatea cibernetică este foarte bine făcută, este rotundă, este corectă. Dar, ca să avem totuşi o contrabalansare pentru apărarea drepturilor la viaţa privată şi de familie, este nevoie ca atunci când se accesează date privind o persoană privată să existe autorizarea din partea unui judecător, pentru a nu exista posibile abuzuri. Stocarea se face oricum, accesul este o problemă, accesul la datele respective, adică cine cu cine a comunicat, unde se află persoana respectivă”, a spus Horaţius Dumbravă la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri