Cronologie | Problemele tehnice care au afectat circulația metroului bucureștean în ultimii ani

Data publicării:
metrou

12 aprilie 2016 — Echipe de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un tunel de la metrou la stația Piața Romană, focul fiind stins cu rapiditate și nefiind nevoie să se recurgă la evacuarea călătorilor. Au fost trimise la fața locului șase autospeciale de stingere, șase ambulanțe SMURD și două mașini de descarcerare. În urma intervențiilor, echipajele ISU au constatat că focul a izbucnit la un tablou electric de la nivelul peronului. Nicio garnitură de metrou nu a fost oprită în tunel sau în stație.

29 martie 2016 — Circulația metroului a fost întreruptă, timp de aproximativ 15 minute, după ce un tren s-a defectat în stația Unirii 2, pe magistrala Pipera - Berceni, unde pasagerii au fost debarcați. Defecțiunea a apărut la computerul de bord al trenului, după debarcarea călătorilor garnitura fiind transportată la depoul Berceni.

28 martie 2016 — Un tren a rămas blocat între stațiile Piața Muncii și Dristor 2, iar luminile s-au stins în vagoane. Traficul a fost oprit timp de 10 minute, iar sute de pasageri au rămas blocați. Călătorii au fost nevoiți să stea aproximativ 20 de minute între stații.

2 aprilie 2015 — Circulația garniturilor de metrou pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera) s-a desfășurat cu dificultate, timp de aproximativ o oră, din cauza unui scurt circuit apărut la un izolator de linie între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei. A fost vorba de o degajare de fum. Linia afectată a fost scoasă de sub tensiune, iar echipele de intervenție au remediat problema, timp în care circulația trenurilor s-a realizat pe un singur sens între cele două stații.

14 decembrie 2015 — O defecțiune a avut loc la un tren de metrou de pe magistrala 2 Berceni-Pipera. A fost nevoie de 10 minute ca trenul să se pună în funcțiune și să se reia circulația.

14 ianuarie 2015 — O defecțiune produsă în subteran a stârnit un incendiu între stațiile Unirii și Tineretului. Călătorii au fost evacuați și circulația a fost oprită. O conductă de apă s-a fisurat și a afectat izolatorii, iar electricitatea a fost întreruptă. S-a degajat și abur și fum la nivelul peronului. Călătorii au coborât din metrou.

22 iulie 2014 — Circulația trenurilor de metrou pe magistrala Pipera - IMGB a fost îngreunată din cauza defectării unui tren în stația Piața Romană. Călătorii au fost debarcați, iar trenul defect a fost cuplat și tras până la depou. Din această cauză s-au acumulat întârzieri în circulația garniturilor de metrou.

17 iulie 2014 — Circulația metroului bucureștean a fost îngreunată, din cauza unei avarii la o șină, pe firul doi de mers, dinspre Piața Romană spre Piața Universității. Până la remedierea problemei, trenurile au circulat în "sistem pendulă", respectiv pe aceeași linie, alternativ, iar călătorii au fost anunțați la difuzoare cu privire la întârzieri.

2 noiembrie 2012 — Traficul trenurilor pe magistrala IMGB - PIPERA a fost oprit o oră și jumătate din cauza unei căderi de tensiune. Oamenii au așteptat zeci de minute pe peroane, până când a fost anunțată defecțiunea.

26 martie 2008 — O garnitură de metrou a fost retrasă, din circulație, din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare. Frânele unui vagon s-au blocat, în apropiere de stația Semănătoarea - Grozăvești, degajând un fum gros, dar fără să aibă loc un incendiu. Pasagerii au fost evacuați, în următoarea stație, fără să fie înregistrate victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri