Preot român din SUA: Problema Bisericii nu e că s-a implicat în campanie, ci motivul pentru care a făcut-o

Data publicării:
ponta moaste biserica oameni mediafax

 

Mass-media a relatat despre numeroase intervenţii în campania electorală din partea unor reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române în favoarea premierului Victor Ponta, candidatul PSDla alegerile prezidenţiale, intervenţii rămase nesancţionate public până în acest moment de forurile îndreptăţite.

Liviu Dragnea, despre implicarea preoţilor în campanie: De ce să nu aibă dreptul să-şi apere credinţa ortodoxă?

Întrebat de ziare.com ce părere are despre atitudinea acestor înalţi prelaţi ai BOR în campania electorală, preotul greco-catolic Chris Terhes a răspuns: "Problema nu este că s-au implicat, ci de partea cui au făcut-o şi pentru ce motiv".

Preoții fac campanie electorală pentru candidatul „care să fie ortodox, să facă Sfânta Cruce”. Ce spun reprezentanții BOR

"Biserica trebuie să fie o voce în societate, care vesteşte adevărul şi e un reper moral. Atunci când situaţia o cere, Biserica se întâmplă să ia şi poziţie publică faţă de un partid sau persoană publică.

Biserica, acuzată că se implică în alegeri: „Să votăm cu cei care sunt ortodocşi, să votăm cu Victor Ponta, căci el poate să ne unească!”

Aşa, bunăoară, Biserica Greco-Catolică din România a fost pe faţă împotriva comunismului după război, iar, că rezultat, în 1948 a fost scoasă în afară legii de comunişti. La fel, în Polonia, Biserica Catolică a fost activă în lupta anticomunistă.

În Ucraina, recent, Bisericile au luat poziţie publică împotriva lui Viktor Ianukovici, iar preoţii au fost alături de oameni pe EuroMaidan.

În cazul de faţă, însă, problema cu aceşti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe este că au susţinut un candidat la preşedinţie nu pentru meritele pe care le-ar fi avut, ci pentru că s-a născut ortodox şi pentru că le-a dat bani de la Guvern", a completat acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri