Festivalul George Enescu va primi finanţare de la stat şi pentru ediţia din 2015

Data publicării:
festivalul george enescu-2

Festivalul Internaţional George Enescu va primi finanţare de la stat şi pentru ediţia din 2015. Anunţul a fost făcut de Ioan Holender, directorul artistic al festivalului, după concertul susţinut ieri la Sala Palatului de Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia, dirijată de Antonio Pappano.  

Holender a anunţat cu această ocazie că va rămâne directorul artistic al festivalului şi la ediţia următoare. Finanţarea de la stat pentru 2015 va fi însă mai redusă decât cea din acest an, când s-a ridicat la nouă milioane de euro.

„Guvernul României va asigura şi pentru ediţia din 2015 un buget, nu de mărimea celui de la această ediţie, dar suficient pentru a alcătui un program cel puţin la nivelul acestei ediţii, deşi pentru o perioadă mai scurtă. Apreciez şi respect faptul că, în ciuda austerităţii, manifestarea va avea loc", a declarat Ioan Holender.

Ediţia din 2015 va avea şi o valoare simbolică, atunci urmând să se împlinească 60 de ani de la moartea celui care dă numele festivalului, compozitorul George Enescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri