Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”

Data publicării:
10924667 766418866778700 8734283625918208815 o

Președintele a criticat instituţiile statului pentru că au ignorat până acum starea avansată de degradare a clădirii care adăposteşte patrimoniul naţional. 

Sunt îngrijorat de faptul că acest simbol al istoriei şi culturii se găseşte în pericol, specialiştii ne spun că Muzeul nu ar rezista satisfăcător unui seism important, că nu asigură o conservare şi prezentare a patrimoniului la nivelul la care ar trebui să o facă. De fapt starea Muzeului Naţional de Istorie a României este reprezentativă pentru o bună parte a valorilor culturale ale naţiunii, ce sunt îngrijite mai degrabă de oameni dăruiţi, dar cu puteri limitate, decât de instituţii”, a precizat şeful statului.  

Muzeul Naţional de Istorie a României este depozitarul Tezaurului istoric şi al mărturiilor fundamentale ale ţării. Din acest motiv, marchez, în calitate de Preşedinte al României, Ziua Culturii Naţionale pentru prima dată printr-o vizită la Muzeul Naţional de Istorie a României.

În mod special, în această zi, doresc să vă încurajez în proiectele dumneavoastră. Vă voi fi alături şi chem toţi factorii implicaţi, de la autorităţi la experţi şi la întreg mediul cultural, să vi se alăture după puteri şi atribuţii. Vă urez tuturor ca prin devotament, fapte şi rezultate să binemeritaţi din partea ţării căreia îi serviţi cultura şi patrimoniul nostru comun”, a scris președintele României pe contul său de Facebook.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri