Malcolm Young, membru fondator al trupei AC/DC, suferă de demenţă

Data publicării:
acdc 26.09

Malcolm Young, într-o fotografie de arhivă, realizată în anul 2000. FOTO: Guliver/Getty Images

Trupa rock AC/DC a anunţat recent că va lansa, în decembrie, un nou album, "Rock or Bust". Materialul va fi primul din istoria grupului hard-rock realizat fără participarea chitaristului Malcolm Young, în vârstă de 61 de ani, membru fondator al trupei.

AC/DC a anunţat în luna aprilie ca Young a pus capăt carierei sale din motive de sănătate, fără a da mai multe detalii, dar, potrivit cotidianului The Australian, chitaristul a suferit un accident vascular cerebral anul trecut. De asemenea, conform publicaţiei Sydney Morning Herald, artistul suferă de atunci de demenţă.

"(Malcolm Young, n.r.) şi-a pierdut memoria de scurtă durată", a scris criticul muzical Bernard Zuel, în Sydney Morning Herald.

Înfiinţată în 1973 de fraţii Malcolm şi Angus Young, AC/DC a vândut peste 200 de milioane de discuri, iar printre cântecele cele mai cunoscute ale trupei rock se numără "Let There Be de Rock", "Whole Lotta Rosie" şi "Highway to Hell".

Noul album, "Rock or Bust", a fost înregistrat la Vancouver, Canada, şi conţine 11 piese. Materialul a fost produs de Brendan O'Brian, iar mixajul sunetului a fost realizat de Mike Fraser.

Locul lui Malcolm Young în trupa a fost preluat de nepotul său Stevie, care a cântat deja cu AC/DC în 1988 în timpul turneului mondial "Blow Up Your Video".

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes, precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, pe 16 mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri