Patru spoturi publicitare ale CEC Bank cu imaginea lui Brâncuşi, interzise de la difuzare de CNA

Data publicării:
brancusi crop 1

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât să aplice în acest caz o decizie de intrare în legalitate, ceea ce implică faptul că aceste spoturi nu mai pot fi difuzate în această formă care încalcă legislaţia audiovizualului privind informarea corectă a publicului.

CNA a hotărât să ia această decizie, deşi în prezent cele patru spoturi nu mai sunt difuzate, pentru a preveni însă o eventuală reluare a difuzării lor. "Această decizie are doar un efect de asigurare pentru viitor. Ne asigurăm că nu se va mai recurge la asemenea lucruri", a spus membrul CNA Răsvan Popescu, în şedinţa de marţi a Consiliului.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, la propunerea lui Răsvan Popescu, pentru încălcarea articolului 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale".

Potrivit lui Răsvan Popescu, aceste spoturi creează o confuzie. "Ai impresia că vorbeşte Constantin Brâncuşi, dar nu este aşa", a spus Popescu. La rândul său, membrul CNA Florin Gabrea a declarat că aceste spoturi reprezintă "o grosolănie fără seamăn". "Sunt imagini cu Constantin Brâncuşi, autentice, şi este plantată toată povestea într-o minciună. Este un fals, o deturnare de la realitate", a mai spus Gabrea.

Reclama CEC Bank, în care este folosită imaginea lui Brâncuşi, contestată de autorităţi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri