Băncile s-au pus pe dat afară angajaţi. Anul trecut, din primele 25 cele mai mari bănci din România, 14 au făcut reduceri de personal şi nu e vorba de câte 30-40 de oameni daţi afară, ci de sute.

Embed:

 

Cei mai mulţi angajaţi au dispărut din scriptele Bancpost, arată datele Inspecţiei Muncii solicitate de economica.net. De la 1 ianuarie 2015 şi până la 1 ianuarie 2016 banca şi-a redus personalul cu 270 de angajaţi.

Alţi 250 au dispărut de pe statele de plată ale ProCredit Bank, şi încă aproape 200 de pe cele ale Alpha Bank.

Acestea sunt băncile care şi-au redus cel mai mult personalul, dar sunt urmate îndeaproape de BRD şi BCR şi, împreună, cele cinci institutii au renunţat la mai bine de o mie de bancheri.

Ar putea fi vremuri grele pentru această meserie, piaţa se consolidează, băncile îşi drămuiesc banii tot mai eficient şi totuşi, unele mai fac şi angajări.

Dând la o parte băncile care-au cumpărat o altă bancă şi au păstrat o parte din personalul rivalei, mai sunt şi bănci care îşi extind agresiv efectivele de salariaţi. Şi aici Raiffeisen conduce detaşat. În ultimul an şi-a mărit personalul cu 435 de oameni iar Banca Transilvania cu aproape 300.

 

 

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!