2500 de angajaţi ai Uzinei Ford Craiova intră în concediu cu plată diminuată, pe fondul cererii scăzute de vehicule B-Max

Data publicării:
ford-1

Uzina Ford de la Craiova îşi opreşte producţia pentru două săptămâni. De vineri, 20 septembrie, până pe 7 octombrie, salariaţii stau acasă şi primesc doar 80% din salariu.

Este vorba de 2500 de angajaţi de la Ford care vor intra în şomaj tehnic, în special cei de la Operaţiuni Vehicule şi serviciile adiacente.

Uzina îşi opreşte temporar activitatea de producere a maşinilor ca urmare a diminuării cererii de vehicule B-Max pe piaţa externă. Este posibil ca, până la finalul anului, o parte dintre angajaţi să stea acasă aproximativ 40 de zile.

În ceea ce privește secția de producție motoare, aici se produc peste 1000 de motoare pe zi și momentan se menține acest volum de producție. La secția de motoare de la Craiova, Ford are 1000 de angajați care lucrează în două schimburi.

În prima jumătate a anului, pe porţile fabricii de la Craiova au ieşit aproape 45,000 de maşini Ford Bmax. 95% au fost exportate, însă cererea nu a fost la fel de mare. Vânzările au scăzut în primele opt luni din 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu aproape 7%, iar cota de piaţă a producătorului american în Europa s-a redus uşor.

Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să îşi ajusteze volumele la Uzina de la Craiova şi are în plan oprirea producţiei de autovehicule pentru alte 13 zile în luna octombrie, a declarat Ana Maria Timiş, purtător de cuvânt al companiei.

În acest timp, muncitorii de la fabrica Ford Craiova vor primi 80% din salariu. Petre Scoabă, unul dintre ei, înţelege situaţia. Lucrează de 31 de ani în industria auto şi a construit de la Oltcit şi Lăstun la Daewoo şi Ford. Ne afectează, dar mergem mai departe, spune el.

Dacă cererea de pe piaţa auto nu creşte, linia de asamblare de la Ford Craiova ar putea să mai fie oprită anul acesta de încă două ori. Există însă şi o veste bună: Fabrica de motoare Eco Boost lucrează la capacitate maximă cu toţi cei 1000 de angajaţi, pentru că au solicitări mari din Rusia şi America.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri