Acțiunile Apple, McDonald's, Facebook, Coca-Cola, Microsoft pleacă de la Bursa de Valori București

Data publicării:
181690623 1

Compania Tradeville va retrage începând de luna viitoare de la tranzacționarea pe Bursa de Valori București acțiunilor americane, aduse pe platforma locală în anul 2012. Decizia survine în contextul unei noi reglementări care impune efectuarea decontării în T+2 (termenul tranzacției plus două zile lucrătoare – n.red.), explică reprezentanții casei de brokeraj, potrivit Profit.ro.

„Cerere mai exista. Ne pare rău că a fost nevoie să luăm decizia asta.”, spun oficialii Tradeville.

Alte acțiuni afectate vor fi cele ale Bank of America, Google, JP Morgan Chase & Co., Merck și Visa. Toate acestea au fost aduse de către casa de brokeraj Tradeville în urmă cu 4 ani pe piața locală și vor fi retrase de la tranzacționare începând cu 5 august.

Tradeville era prinsă la mijloc pentru că ar fi trebuit să țină stocuri de acțiuni prea mari pentru a acoperi cererea, iar, de facto, cum închiderea la New York este mai târziu, pentru casa de brokeraj decontarea era de fapt în T+4. Cum sancțiunile pentru ratarea decontărilor în T+2 sunt destul de mari - suspendare de la tranzacționare ceea ce afectează atât intermediarul, cât și clienții - decizia a fost în consecință, și anume aceea de a retrage respectivele titluri de la BVB.

„A trebuit să închidem linia asta de business, pentru că riscul era mult prea mare față de eventualele beneficii”, spune Ovidiu Dumitrescu, director în cadrul Tradeville.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri