Aviro Air, o nouă companie aeriană românească

Data publicării:
aviro air 1

Foto: Planespotters.net

O parte din fosta conducere a companiei aeriene de stat Romavia, intrată în faliment în 2014, a lansat o nouă companie aeriană specializată pe curse charter, Aviro Air, care a devenit acum operaţională şi a preluat o mare parte a angajaţilor Romavia, a anunţat, miercuri, noua companie, potrivit News.ro.

Romavia a fost înfiinţată în 1991, sub coordonarea Ministerului Apărării, şi a fost folosită în special de către demnitarii români. Compania a avut exclusivitate pentru efectuarea de zboruri speciale, fiind folosită inclusiv de către preşedintele României.

Situaţia financiară a Romavia s-a înrăutăţit treptat, în special din cauza creşterii chetuielilor cu angajaţii, iar în 2014 compania a intrat în faliment.

În acelaşi an a fost înfiinţată compania Aviro Air, care a devenit operaţională în acest an.

Compania aeriană deţine, în prezent, două aeronave British Aerospace (BAe) 146-300, cu 112 de locuri şi distanţă de „32 pitch” (81 cm) între scaune, modelul fiind construit în perioada 1987-2003.

Aviro Air are certificat pentru operaţiuni de transport aerian public emis de Autoritatea Aeronautică Civilă din România.  În prezent, Aviro Air operează curse aeriene pe destinaţii europene şi către Orientul Mijlociu.

„Până anul viitor, flota Aviro Air se va mări şi îşi va diversifica mult reţeaua de destinaţii. Ţinta companiei noastre este de a oferi clienţilor noştri servicii de bună calitate şi performanţă înaltă. Intenţia noastră este de a opera atât curse charter externe din Bucureşti şi din România, cât şi de a sprijini incoming-ul românesc, aducând turişti străini de pe diverse pieţe ţintă”, a declarat directorul general al Aviro Air, Aurel Biţianu.

Compania a semnat contracte cu mai mulţi turoperatori, atât din România, cât şi din străinătate, şi există negocieri avansate cu alţi operatori importanţi din sectorul turistic.

Apariţia unei linii aeriene pe piaţă vine în contextul în care numărul de turişti în România este în creştere puternică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri