BUSINESS CLUB. Cererea de locuințe se mută în centru

Data publicării:
blocuri-centru

Anul acesta, pe piaţa imobiliară a fost tot mai activ cumpărătorul care îşi doreşte un apartament spaţios într-o zonă bună. Cele mai căutate sunt apartamentele cu trei camere şi o suprafaţă de 70 de metri pătraţi situate la etajele intermediare ale blocurilor din cartierul Tineretului arată o analiză făcută de HomeFinders pe baza datelor strânse de la propriii clienţi.

Acel cartier este preferat datorită poziţionării sale în Capitală. Locuitorii de acolo au acces la două magistrale de metrou şi au în apropiere foarte mult spaţiu verde: două parcuri mari şi lacul Văcăreşti. În plus, blocurile de acolo au şcoli apreciate în apropiere, bănci şi centre comerciale.

Analiza arată că Tineretului este un cartier în care oferta de locuinţe este relativ echilibrată cu cererea. Sunt însă unele cartiere în care interesul cumpărătorilor depăşeşte cu mult numărul de locuinţe disponibile.

Cea mai mare discrepanţă este în cartierul Aviaţiei din nordul Capitalei. Este de asemenea o zonă foarte bună. Are parcul Herăstrău în apropiere, are mall şi nu în ultimul rând este în imediata apropiere noii zone de afaceri din Pipera.

Şi tocmai cei care lucrează în birourile de acolo îşi doresc să locuiască în Aviaţiei.

O zonă în care cererea de locuinţe este de asemenea mai mare decât oferta este cartierul 1 mai, aflat de asemenea în nordul Capitalei. Este ceva mai îndepărtat de Herăstrău, dar are linie de metrou.

Apartamentele din aceste zone sunt ceva mai scumpe decât cele din Drumul Taberei sau Berceni. Şi cum cererea este mai mare decât oferta se vor scumpi şi mai mult în perioada următoare. Totuşi, dezvoltatorii au remarcat interesul cumpărătorilor pentru cartierele semicentrale şi din nord şi au în plan mai multe proiecte imobiliare.

Odată încheiată construirea unor noi blocuri, care să acopere cererea, preţurile apartamentelor de acolo ar urma să intre pe un făgaş normal. Ceea ce elimină într-o oarecare măsură posibilitatea ca apartamentele din nordul Capitalei să ajungă la preţul celor din zonele ultracentrale, precum Unirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri